Wat doe ik ?

“Kinesitherapiepraktijk met aandacht voor de persoon in zijn omgeving.”

Ik werk met hands-on en met hands-off technieken, met andere woorden je wordt behandeld en je doet soms ook oefeningen om jouw herstel te bevorderen.

Wat kan je verwachten?

Tijdens het eerste contact is er een uitgebreid vraaggesprek om jouw klachten zo goed mogelijk te kunnen begrijpen.

Hierna volgt een klinisch onderzoek. Door onder andere spier- en gewrichtstesten, beweeglijkheid van de weefsels, soms neurologische testen en analyses van evenwicht en coördinatie, wordt er een beeld gevormd van de klachten en de pijn.

Tijdens de behandeling zelf wordt dit beeld continu geüpdatet om de behandeling in real time te kunnen finetunen.

Door het herstellen van de normale beweeglijkheid van de betrokken weefsels en via het oefenen en aanleren van correcte aangepaste bewegingspatronen krijg je terug spiercontrole, stabiliteit, uithouding, kracht, snelheid, lenigheid in functie van je dagelijkse handelingen, hobby’s en sportactiviteiten. Als je bovendien de beweging ontspannen en traag leert uitvoeren komt er meer tijd vrij om meer en andere aspecten van de beweging waar te nemen. Met aandacht voor het bewegingsgevoel kan je je steeds meer bewust worden van de complexe samenhang van zowel jouw beweging, jouw lichaam als jouw stemming van het moment. Hierdoor zal jouw beweging niet alleen nog evenwichtiger en economischer worden, de pijn doen verminderen, enzovoort maar tenslotte zal je ook ervaren dat de beweging eigenlijk van binnenuit automatisch gestuurd wordt. Als je je met deze beweging kunt vereenzelvigen en je er zelfs door laten leiden dan zal een diepgaand gevoel van rust en basisvertrouwen ontstaan, zowel lichamelijk als mentaal emotioneel. Het voelt als een herontdekken van jezelf als levende bewegende persoon met andere woorden “het spontaan bewegende zelf”.  Zie ook: Mijn Visie en Fasciatherapie.

Met betrekking tot het bewegingsapparaat bieden de volgende disciplines onderling aanvullende inzichten om je optimaal te kunnen begeleiden in het herstel, de uitbreiding en of de versterking van je bewegingsmogelijkheden:

Kinesitherapie
Osteopathie
Fasciatherapie
Relaxatie
Houdings- en bewegingsreëducatie
Advies en thuisoefeningen
Er wordt ook gebruik gemaakt van principes uit de Kritische Ontwikkelingsbegeleiding methode Hendrickx (zie Kritische Ontwikkelingsbegeleiding)