Rug- en Nekschool

   

 

 

 

Binnen deze praktijk wordt er een eigen soort rugschool gegeven specifiek aangepast aan jouw probleem.

Het is belangrijk dat je inzicht krijgt in hoe jouw eigen rug of nek functioneert. Daarom krijg je eerst wat uitleg over de anatomie en de biomechanica van jouw getroffen regio.

Het is daarna belangrijk dit niet alleen te weten maar ook daadwerkelijk te leren aanvoelen hoe je je houdt en beweegt. Om je daarna op een meer natuurlijke- dit is de juiste – manier te leren houden en te bewegen.

Het is dus heel belangrijk je hier te kunnen op concentreren, de overbodige spierspanningen te kunnen loslaten, de juiste spanning op te bouwen en doelgericht te gaan bewegen met behoud van overzicht over de rest van jouw bewegende lichaam. Dit om onnodige of zelfs nefaste compensaties te kunnen voorkomen. Voor de nek bijvoorbeeld zal er ook aandacht gegeven worden aan de schoudergordel omdat die voor een belangrijk deel vasthangt aan jouw nek.

Natuurlijk bewegen is bewegen zonder overbelasting aangepast aan de taak en de omgeving. Zo leer je jouw (tijdelijke) grenzen ontdekken en verleggen.

Hiervoor is het gebruik van de juiste spieren en de juiste houdingen noodzakelijk. Bijgevolg komen ontspanning, dynamische stabilisatie van bepaalde lichaamssegmenten en het goede gecoördineerde bewegen aan bod.

Concreet kunnen er dan ook tips gegeven worden van waarop je moet letten in het dagelijkse leven. Specifieke vragen worden specifiek behandeld. Een thuisprogramma is een logisch gevolg.